Rozhovor so šéfkuchárom Meridiana Bojnice rezort Georgom Kostkom
Aké máte kritériá pri vyberaní dodávateľa surovín pre vašu kuchyňu?
Ponúkaná kvalita, objednávky cez webshop, spolupráca s obchodným zástupcom, promptné riešenie reklamácií a samozrejme cena.
Je pre vás dôležitá kvalita surovín, z ktorých varíte? Je na slovenskom trhu dostatok kvalitných surovín?
Kvalita surovín je pre nás v MERIDIANA Bojnice rezort jedným z najdôležitejších kritérií. Na našom trhu je dostatok kvalitných surovín a ich dostupnosť je dostatočná.
MERIDIANA Bojnice rezort predstavuje miesto, kde ľudia načerpajú dobrú energiu. V rezorte máte aj svoju bylinkovú záhradu. Čo všetko si v nej pestujete ? Ktorú bylinku používate najčastejšie v kuchyni?
V našom skleníku si pestujeme vlastné mikrobylinky – reďkovka, kapusta, horčica, kaleráb. Ale aj klasické bylinky ako bazalka, mäta.
Mikrobylinky sú vhodné na dekoráciu jedál a prinášajú hosťom originálny chuťový zážitok.
Prezraďte na čom si vy najviac pochutíte? Aké sú vaše obľúbené jedlá? Máte rád aj dezerty?
Ja osobne mám rád jednoduché jedlá a kombinácie chutí. Najviac si pochutím, keď nemám žiadne očakávania.
Naposledy som si najviac vychutnal polievku „žurek“ pri návšteve Poľska.
Dezerty nemám rád.
Podeľte sa s nami o rýchly recept na jedlo, v ktorom používate suroviny z Gourmet Food.
Fresh spring rolls s ryžovými vermicelli, wakame, daikon a zázvorom
Čas prípravy: 20 minút
Porcie: 4 porcie
Suroviny:
8ks ryžového papiera
300 g ryžové vermicelli
200 g kapia
200g mrkva
200g šalátové uhorky
200g činska kapusta
200g cuketa
50g čerstvý koriander
50g sezam
200g wakame
200g daikon
200g nakladaný zázvor
200g hoi sin omáčka
Postup:
Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu, cuketu nakrájame na julienne pásiky. Do teplej vody si namočíme ryžové vermiceli. Po 10tich minútach ich namočíme do vriacej osolenej vody, vyberieme a zachladíme. Do teplej vody si namočíme ryžový papier až kým nebude mäkký. Potom do neho zarolujeme ryžové vermicelli a julienne pásiky zeleniny. Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve. Podávame s wakame morskými riasami, nastrúhanou daikon redkvičkou, čerstvým koriandrom a hoi sin omáčkou. Ozdobíme opraženým sezamom.