Inštrumentálna hudba
Spríjemnite si nakupovanie hudbou.
Close music banner

Rozhovor so šéfkuchárom Meridiana Bojnice rezort Georgom Kostkom

Rozhovor so šéfkuchárom  Meridiana Bojnice rezort Georgom Kostkom

Aké máte kritériá pri vyberaní dodávateľa surovín pre vašu kuchyňu?


Ponúkaná kvalita, objednávky cez webshop, spolupráca s obchodným zástupcom, promptné riešenie reklamácií a samozrejme cena.

 

Je pre vás dôležitá kvalita surovín, z ktorých varíte? Je na slovenskom trhu dostatok kvalitných surovín?

 

Kvalita surovín je pre nás v MERIDIANA Bojnice rezort jedným z najdôležitejších kritérií. Na našom trhu je dostatok kvalitných surovín a ich dostupnosť je dostatočná.

 

MERIDIANA Bojnice rezort predstavuje miesto, kde ľudia načerpajú dobrú energiu. V rezorte máte aj svoju bylinkovú záhradu. Čo všetko si v nej pestujete ? Ktorú bylinku používate najčastejšie v kuchyni?


V našom skleníku si pestujeme vlastné mikrobylinky – reďkovka, kapusta, horčica, kaleráb. Ale aj klasické bylinky ako bazalka, mäta.

Mikrobylinky sú vhodné na dekoráciu jedál a prinášajú hosťom originálny chuťový zážitok.

 

Prezraďte na čom si vy najviac pochutíte? Aké sú vaše obľúbené jedlá? Máte rád aj dezerty?


Ja osobne mám rád jednoduché jedlá a kombinácie chutí. Najviac si pochutím, keď nemám žiadne očakávania.

Naposledy som si najviac vychutnal polievku „žurek“ pri návšteve Poľska.

Dezerty nemám rád.

 

Podeľte sa s nami o rýchly recept na jedlo, v ktorom používate suroviny z Gourmet Food.


Fresh spring rolls s ryžovými vermicelli, wakame, daikon a zázvorom


Čas prípravy: 20 minút

Porcie: 4 porcie


Suroviny:

8ks ryžového papiera

300 g ryžové vermicelli

200 g kapia

200g mrkva

200g šalátové uhorky

200g činska kapusta

200g cuketa

50g čerstvý koriander

50g sezam

200g wakame

200g daikon

200g nakladaný zázvor

200g hoi sin omáčka


Postup:

Kapiu, uhorky, kapustu, mrkvu, cuketu nakrájame na julienne pásiky. Do teplej vody si namočíme ryžové vermiceli. Po 10tich minútach ich namočíme do vriacej osolenej vody, vyberieme a zachladíme. Do teplej vody si namočíme ryžový papier až kým nebude mäkký. Potom do neho zarolujeme ryžové vermicelli a julienne pásiky zeleniny. Zeleninu ukladáme vrstvu po vrstve. Podávame s wakame morskými riasami, nastrúhanou daikon redkvičkou, čerstvým koriandrom a hoi sin omáčkou. Ozdobíme opraženým sezamom.