Rozhovor so známym šéfkuchárom Damian Jasná Hotel & Residences Petrom Frolom

Rozhovor so známym šéfkuchárom Damian Jasná Hotel & Residences Petrom Frolom:
Ste šéfkuchárom v Damián Jasná Hotel Resort & Residences, ktorý sa čoskoro otvára . S akým s konceptom, čo sa týka gastronómie, vy osobne vstupujete na slovenský trh?
Damián Jasná je situovaný priamo pod zjazdovkami a preto sa na jeho prízemí nachádza Športová Reštaurácia.
Je to priestranná reštaurácia s kapacitou 120 miest a v interiéri reštaurácie sa nachádza bar, bowling a štýlová reštaurácia ladená do amerického štýlu.
Koncept bude zameraný na burgre, steaky, tapasy, pizze z našej kamennej pece.
Navštíviť nás môže každý lyžiar ktorému popri športe vyhladne a bude mať chuť vbehnúť priamo zo zjazdovky v lyžiarkach.
Ďalšou z reštaurácii bude Fine Dining kde plánujem využívať lokálne a kvalitné suroviny podčiarknuté zmyslami a chuťami.
Čo plánujete ponúknuť vašim hosťom? Z akých jedál bude pozostávať hlavný jedálny lístok?
Čerstvé suroviny od lokálnych dodávateľov ako aj od nášho top dodávateľa GOURMETFOOD.
Dôležitá je čerstvosť a kvalita, inovácie, zmyselnosť a tradícia.
Vy ako šéfkuchár, vyberáte si dodávateľov surovín sám? Preferujete kvalitu surovín alebo nižšiu cenu?
Osobne sa starám o výber naj produktov ako i osobný kontakt s dodávateľmi ktorý je veľmi dôležitý.
Recept od Petra Frola:
Steak zo pštrosa s grilovanou figou, s čokoládovo-vínovou redukciou a zemiakové suflé s orechom
4 porcie
INGREDIENCIE NA STEAK:
600 g filety zo pštrosa
2 figy
10 g 78% čokoláda
0,2 l červené víno
1 PL maslo
1 PL trstinový cukor
Himalájska soľ, štvorfarebné korenie, olivový olej, bylinky (tymián, mäta)
INGREDIENCIE NA SUFLÉ:
500 g varené zemiaky
3 vajcia
150 g maslo
75 g solamyl
Soľ, korenie, muškátový orech, pekánový orech
POSTUP:
Uvarené zemiaky prepasírujeme na jemno. Zemiaky zmixujeme do krémova s maslom, žĺtkami, soľou, korením, muškátovým orechom a do tejto masy, pridáme nasekané pekánové orechy, ktoré sme si predtým opiekli na panvici na masle. Pridáme vyšľahaný sneh a pomocou muffinových foriem pečieme suflé v rúre pri teplote 180 0C, 30 minút.
Mäso si očistíme a nakrájame na steaky. Z byliniek, soli a korenia si v mažiari vymiešame zmes, v ktorej obalíme steaky. Grilujeme z oboch strán podľa chuti a zaglazujeme maslom. Figy si prekrojíme na polovicu a grilujeme. Spolu so steakom necháme v rozohriatej rúre odpočinúť pokiaľ si nedokončíme čokoládovo-vínovú redukciu.
Na panvici si skaramelizujeme cukor, pridáme víno, nastrúhanú čokoládu a zjemníme maslom. Pridáme grilované figy a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.